Jeg VIL bage med surdej og lave lækre brød.
Hidtil ender de brød jeg bager, overhovedet ikke med at se så lækre ud som i opskrifterne.
Når resultatet skulle blive sprødt, med en sej krumme og mørkt i overfladen, bliver det til en hård, bleg og ikke særlig tiltalende bagt klump dej. Ikke i nærheden af at ligne et ordentligt brød.!
Men NU og jeg MENER det.
Indtil videre har jeg købt mel og så håber jeg ikke, at jeg skal nøjes med at nyde de flotte poser, men også lækkert brød.
Camilla Plum er vist nærmmest en guru inden for bagning af brød. Hun har haft nogle programmer på DR 2 og noget af det der blev lagt vægt på, var æltningen, hun æltede og æltede og æltede ;O)
SvarSletDet har betydet, at jeg nu brændende ønsker mig en Kitchen Aid køkkenmaskine ;O)
Held og lykke med bagningen, melet ser super lækkert ud.
Hilsen Charlotte
Jeg ville også foreslå Camilla Plums brødbog:)
SvarSletJeg kan se du har købt mel fra 'min' lokale møller. Derfor vil jeg foreslå du prøver med Hanne Risgaard's HJEMMEBAG. Hanne driver sammen med sin mand og ene datter, mener jeg, Skærtoft Mølle på Als. Hanne afholder også super gode bage kurser. Møllen er bestemt et besøg værd skulle du være i nærheden engang.
SvarSletSurdej og rugbrød har jeg styr på, men surdej og hvedebrød har jeg aldrig prøvet (og heller ikke set opskrifter på). Hvis du finder gode fif, så deler du, ikke?
SvarSletCharlotte og Lis - jeg må vist på biblioteket og låne den bog! Har ellers lige bestilt Claus Meyer´s bageri, som jeg også har fået anbefalet. Men man kan måske mixe lidt...
SvarSletHeidi, jeg har just prøvet med en opskrift fra deres hjemmeside. Brødet havde en god smag, men det flyder ud og hæver ikke så meget i højden, så måske man skulle på et kursus....
Eva, HVIS jeg finder de vise sten, skal jeg give dem videre med det vuns :)
Camilla Plum: Et ordentligt brød. Solid grundbog, der forklare ALT. Men hun har meget kontante (og fornuftige) meninger om f.eks. økologi, det skal man kunne holde ud at læse.
SvarSletClaus Meyers bage/brødbog skulle også være god. Han har flere af de mere "fine" brød og kage typer med.
Bor du ikke (næsten) i Nordjylland? Aurion har bagekursus, de laver noget supergodt øko og biodynamisk mel.
Noget andet er en ordentlig ovn, hævekurve kan også være gode.
Ulla, jeg tror en hævekurv en hævekurv er et must, for jeg synes brødet flyder ud på pladen og bliver så fladt - det skulle jo gerne hæve op af også.
SvarSletJeg har luret de der Aurion bagekurser - tror faktisk det ville være en god investering.
Jeg kan vist ikke anbefale andet end det, der allerede er nævnt, nemlig Fru Plum og så bagebogen fra Skærtoft Mølle.
SvarSletIsær den sidste er vidunderlig...
Måske skulle jeg hoppe med på et bagekursus, bare for hyggens skyld??
Aj Anne - det kunne dæleme være hyggeligt :).
SvarSletKurserne hos Aurion og Skærtoft er bare fuldt booket hele tiden!
Men måske jeg lige skulle forespørge om man kunne komme på venteliste?
- tror jeg lige jeg gør, så vender jeg tilbage :)
Oh, jeg bager G O D E brød der får masser af ros og mange glade ansigter mens det spises... og jeg bruger nu kun een opskrift; Camilla Plums på youghurtbrød - det er et langtidshæve og alt muligt mel brød - og CPs fabelagtige fif mht æltning, andel af grov og fin mel, anvisninger af surdejsbrug og ikke mindst bagetid og temperatur er helt sikkert med til at sikre DET GODE BRØD...;0) Skynd dig - køb den bog og læs det hele og bag bag bag... held og lykke!
SvarSlet