Sider

søndag den 13. februar 2011

I 7 sind....

Min computer er ved at være rimelig ustabil og jeg skal beslutte mig til en ny.

Jeg er vældig facineret af Apples Ipad og synes den kunne være fed. Har i forvejen en Iphone og den er jeg enormt glad for.

Wi-Fi
Men er der nogen af jer der har en Ipad og kan sige for eller imod. Min nuværende computer er en med lille skærm, så det skræmmer mig ikke, synes det er dejligt at det ikke er en stor kolos. Jeg kan faktisk ikke finde ud af at skrive på et stort tastatur mere :)

Men kom gerne med et par input - det ville måske gøre beslutningen lidt lettere for mig :)

12 kommentarer:

 1. Jeg er gadget-nørd - siger både mand og unger!
  Min mand har en og den vil jeg absolut ikke bruge penge på. Den er efter min mening ret opreklameret.
  Hvis du vil spille spil og lege, så er den helt sikkert fin, men så er det vist også sagt.
  Et eksempel er at læse blogs, som jeg ville bruge den til. Jeg bruger Google reader, men på Ipad'en skal man gå ind på hver eneste blog for at læse det hele, fordi den ikke kan scrolle og så skal man ind bagom og lukke vinduet, hver gang, man har læst en blog - møgirriterende, det samme gælder mails. (Kan godt være jeg ikke forstår Ipad/-pod/-phone terminologien/systemet. Men det kan også kun snakke med sig selv og det bryder jeg mig ikke om.)
  Jeg ville købe en mini-pc istedet. Den kan det hele og koster kun det halve.

  SvarSlet
 2. Hejsa. Jeg ville foreslå en Mac-book. Har selv en og den er så nem at arbejde med. Ja faktisk har hele familien Mac og Iphones. Inden du bestemmer dig så gå i den nærmeste Humac og få en grundig vejledning af både en Ipad og en Mac-book. Du vil blive overrasket over hvad de kan og så kan du jo sammenligne produkterne.

  SvarSlet
 3. Joan, lige netop det der med at scrolle på google reader på iphonen kan jeg heller ikke finde ud af og hvis ikke man kan det på ipad´en skal jeg ikke have den, det bruger jeg rigtig meget.
  Men man må dæleme da også kunne det!? - Tror lige jeg skriver til Apple support...

  Trillemus, mac´ en kunne også godt tænke mig, men de koster jo lige lidt mere. Men det er nok bedst, det der med at få dem prøvet inden man køber, så man ved hvad man har med at gøre...

  Tak for jeres tilbagemeldinger:)

  SvarSlet
 4. Hvorfor var det lige man ikke undersøgte den scrol-funktion på iphonen før??

  Joan, jeg har fundet ud af hvordan du scroller bla. i google reader - du sætter to fingerspidser ved siden af hinanden på skærmen, kører op eller ned og vupti den scroller - måske du kan teste om Ipad´en kan? Så vil jeg gerne høre om det kan lade sig gøre :)

  SvarSlet
 5. Jeg eeeeeeeelsker min iPod touch og har haft en iPad til låns en weekend. Jeg mener slet, slet ikke man kan sammenligne en iPad med en PC (mini eller alm). Den ene kan ikke erstatte den anden i min optik. Der er ting, som man må starte en PC for at klare, men der er masser af andre eksempler, hvor iPad langt overgår. I min optik er det tale om både-og. vi venter dog med at købe iPad til den har kamera, så man kan Skype på den. Jeg glæder mig meget til at få en "mega-touch" i huset.

  SvarSlet
 6. Britt, hvad er det man ikke kan på en Ipad i forhold til pc´eren? Jeg er vældig nysgerrig, da jeg ikke vil købe "katten i sækken", forståes :)

  SvarSlet
 7. I min lille knold svarer iPad til en dametaske, mens en pc er weekendtasken....
  Vi har en iPad og den bliver brugt til at læse avis på, læse nyheder, spille... den er så nem at have med på sofaen i forhold til pc'en.
  Jeg har lige overtaget iphonen, og synes dælme det er noget fnidder at skrive på den;o)
  Nu er jeg så heller ikke en ørn til det med sms'er.
  Skal der arbejdes, så gør jeg det på pc'en. Iphonen er til smugkigget (selskabstasken).
  Ungerne er vilde med ipad'en, og Oskar bruger den til at se HC andersen oplæst af Sebastian. Han kan selv bladre (og jeg har mere end een gang nået at trykke på cancel, når han har haft gang i at købe NOGET!! De er dælme lærenemme i den alder!)

  SvarSlet
 8. Tja, jeg ved faktisk ikke om man vil kunne det jeg i dag bruger PV til på en IPad - så meget nåede jeg ikke at teste den.
  Men i dag bruger jeg min Touch til daglig og starter faktisk kun den private PC (arbejds PC'en er en helt anden snak) få gange om ugen. Touch'en tager sig af alt internetsurf, blog- læsning og -kommentering og mail-læsning og de korte mail svar, nyhedslæsning og styring af hjemmets Sonos musikanlæg og og og....
  PC'en starter jeg så op, når der skal postes på bloggen (mine indlæg er lange og fyldt med billeder og links - det kan Typepad app'en ikke godt nok), når der skal ordnes lidt banksager, når der skal skrives de lidt længere mails (eller denne kommentar - jeg er godt noget meget hurtigere på et rigtigt tastatur en det fedteri på touch'ens touch-skærms tastatur), når jeg skal have fat i en af mine filer, billedbehandle eller måske endda ligefrem arbejde lidt i et office program.
  IPod Touch (eller iphone for den sags skyld) opfatter jeg som en personlig device - jeg har et billede af at IPad'en skal ligge på sofabordet og anvendes af alle i familien som den device man lynhurtigt lige kan slå noget op på internettet, ligesom det bliver markant federe at læse websites på den noget større skærm. Kamera vil også gøre Skype godt.
  Da jeg fik en Touch anede jeg kun en smule af på forhånd, hvor stor forskel den ville gøre for mig i min hverdag og jeg har den samme fornemmelse med IPad.
  Men jeg har ikke fantasi til at den vil kunne erstatte en PC - jeg tror simpelthen du vil komme til at savne et rigtigt tastatur, ordentlige office programmer og mulighed for at afspille flash-film på diverse web sites.
  Derfor mener jeg det er både-og, hvis altså man vil/kan ofre det.
  Håber det hjalp lidt.
  :-) Britt

  SvarSlet
 9. Jeg ææææælsker min ipad...bigtime! Det eneste jeg bruger pc til nu er upload af billede til blog og til homebanking - ellers er det Ipad til resten - surfe, blogge, bloglæsning, mailskrivning, div. notater, facebook, læser bøger på den, høre musik, ungerne spiller div. spil på den...you name it! Jeg har købt et tastatur til den, og det er nok i virkeligheden det, der gør hele forskellen for mig...Nu fungerer den mere som en computer end en tablet-ting...og så står den i stuen, helt uden ledninger mm og ser brandgodt ud:-)

  SvarSlet
 10. Hvor er det dejligt med jeres kommentarer, altid dejligt at høre fra nogen med erfaring inden man begiver sig ud i et køb :)
  Jeg er klar til en Ipad, så klar! Vi har jo stadig pc i huset, hvis det skulle blive nødvendig med brug af en sådan også.
  Tror måske det kunne blive en fødselsdagsgave her til den 24..... :)

  SvarSlet
 11. Hej Jeanette

  Supertak, og ja, hvorfor undersøger man ikke lige....:-) nu kan den jo ligefrem bruges.

  SvarSlet
 12. Argh, nu gik det lige så godt. Glædede mig helt vild til at bruge Ipad'en...
  Hen i sofaen for at læse dagen avis på ipad'en - troede jeg :-( Adobe Flash mangler - klikker på installer - Flash player not available for your device! Apple restricts use of technologies requered by products like Adobe Flash Player!!!
  Altså - øv.
  Prøver snart en Blackberry, håber den kan :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...